Boerjatisch eten in een yurt - Reisverslag uit Ivolginsk, Rusland van Paul Pasha - WaarBenJij.nu Boerjatisch eten in een yurt - Reisverslag uit Ivolginsk, Rusland van Paul Pasha - WaarBenJij.nu

Boerjatisch eten in een yurt

Door: Pasha

Blijf op de hoogte en volg Paul

28 Mei 2013 | Rusland, Ivolginsk

Om het bezoek aan Boerjatië helemaal af te maken, kan een hapje origineel Boerjatisch eten in een yurt of ger zoals de Mongolen het noemen, niet ontbreken. Een yurt is een ronde nomadentent, vast wel eens gezien. Yurt/ger betekent "thuis" of "huis". Ik laat me verrassen door wat me voorgeschoteld wordt. Vind alleen de tafeltjes wat laag. Waarop me verzekerd wordt dat ik mazzel heb, want eigenlijk moet je op de grond zitten. Ow ja. OK. Nou ja, is weer eens wat anders dan de Chinees.  :)

• 28 Mei 2013 - 15:48

Philippe:

Vriend, hoe was het eten? We verwachten nog wel een culiair vesrlag van deze maaltijd. Zeker geen vis gehad.

• 28 Mei 2013 - 15:56

Paul Aka Pasha:

Vriend! Als ik jou zeg: Mongolen houden niet van vis (want nomadenvolk).. :) Dan zeg ik ik hou van de Mongolen. =)