Tyumen-Krasnoyarsk (1983km; 28u)
Door: Pasha
Blijf op de hoogte en volg Paul
21 Mei 2013 | Rusland, Novosibirsk
Maandagavond laat stap ik op de trein, die mij - via Novosibirsk - op woensdagochtend zal afleveren in Krasnoyarsk. Mijn nieuwe buren: een aardige dame van 28 als overbuur (die net als ik deze keer op de bovenverdieping ligt); als onderbuur een ouwe sjaak die al zwaar ligt te pitten en drie complete oerwouden bij elkaar zaagt (geloof me Co, het kan echt nog erger). De tent is al aardig uitgewoond als ik arriveer (of lekker huiselijk ingericht, tis maar hoe je het bekijkt. :)
Als ik 's ochtends wakker wordt is de dame alweer verdwenen, bij de heren op de onderverdieping begint de dag om 08:00u met literflessen bier en vis eten. Dit gebeurt een beetje in het geniep, omdat alcohol in de trein formeel verboden is. Ik vrees veel gelal, gezang en gebrul - maar.. dat valt best mee. Ze krijgen een paar keer een waarschuwing van de provodnitsa, dat helpt ook wel.
Ik stoor me er niet zo aan. Ik slaap veel en dat gaat weer prima, als je de cadans van de trein te pakken hebt. Ik krijg zelfs opeens maaltijden; geen haute cuisine, maar net zoals in het vliegtuig gaat die meuk bij mij meestal prima naar binnen (en blijft daar ook). Kwestie van je maag goed trainen (met meuk). ;)
Klein mijlpaaltje: ik ben over de helft van de TransSib route!! :)